7 Δεκ 2013

Θεός κρυπτόμενος


Θεός κρυπτόμενος

Εστιάζοντας στη γνωσιακή σχέση με το Χριστό (δηλαδή να γνωρίζουμε τα πάντα περί Αυτού) ξεχνάμε το γεγονός ότι αυτό που ευχαριστεί το Θεό, είναι να μας γνωρίζει όπως και μεις θέλουμε να τον γνωρίζουμε.

Είναι άδικο απέναντι σε μας να εστιάζουμε σε αυτά που έχει ο Χριστός να μας δώσει, προφητείες, χαρίσματα κτλ και όχι στο να αφεθούμε να μας γνωρίσει.

Το «ουδέποτε σας εγνώρισα» που ο Χριστός απευθύνει στους επαναπαυμένους στα χαρίσματα τους, είναι κάτι που σοκάρει εμάς οι οποίοι δίνουμε έμφαση στο να είμαστε εργαλεία του Θεού, παρά κατοικητήρια του.

Γιατί όταν ο Θεός βρει το κατοικητήριο του μέσα μας, θα ξεδιπλώσει τον εαυτό του και θα φανούν τα χαρίσματα μας φυσικά και χωρίς κόπο.

Τότε η μέριμνα μας θα είναι να κρύψουμε τον εαυτό μας από τη δόξα, άρα και την προβολή των χαρισμάτων, γιατί αν ο ταπεινός και κρυπτόμενος Θεός κατοικεί μέσα μας... θα φανεί αν και εμείς φερόμαστε ανάλογα.

Αυτό ακριβώς το βίωμα είχαν οι άγιοι οι οποίοι προτιμούσαν να τους καταφρονήσουν πάρα να αυτοδιαφημιστούν. Προτιμούσαν να χλευαστούν σαν τον Χριστό στο σταυρό, παρά να προσπαθήσουν να αποδείξουν τα χαρίσματα που τους είχε δώσει ο Θεός.

Και αυτό γιατί καταλάβαιναν ότι ο Θεός τα χαρίσματα δεν τα δίνει για προβολή, αλλά για κατ ιδίαν διακονία των ανθρώπων που θα έρχονταν μπροστά τους.

Και βέβαια ο Θεός, όσα έκαναν εν τω κρυπτώ, τους τα απέδωσε εν τω φανερώ αργότερα.
Σ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου